Belföld

Rendőrautóban halt meg egy őrjöngő férfi Budapesten – újabb részletek

Egy ukrán férfi halt meg csütörtökön, Budapesten, rendőri intézkedés közben – értesült a 24.hu. Úgy tudjuk, egyetlen egyszer szólalt meg, méghozzá oroszul, miután már az egyenruhások megfékezték.

A Rákóczi úti házban, ahol őrjöngeni kezdett nem ismerték a külföldit, korábban nem is látták. A lakókkal nem volt agresszív, nem támadt rájuk, ellenben – ahogy a rendőrségi közleményben is állt – cserepeket dobált, ablakokat zúzott be. Információink szerint felment az emeletre, onnan hajigált le mindent, amit talált, a cserepek mellett bútorokat is. Legalább nyolc-tíz ablakot és ajtót tört be. A szemtanúk szerint nagyon zavartan viselkedett, fel sem fogta, hogy mit tesz, illetve mi történik körülötte.

A rendőrség csütörtökön azt közölte, a férfinál egy fűrész és egy vascső volt, úgy tudjuk, utóbbi egy régi, fémből készült pumpa. Ezeket a tárgyakat valószínűleg a házban találta.

Az őrjöngőt tehát gázspray-vel fújták le és megbilincselték, majd betették a rendőrautóba, ahol végül rosszul lett. A haláleset körülményeit az ügyészség vizsgálja szakértők bevonásával.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik