Belföld

Ok nélkül bántalmaztak brutálisan két embert részeg fiatalok Pécsen

Öten állnak bíróság elé pénteken – köztük három fiatalkorú – akik brutálisan bántalmaztak két embert még 2015 júniusában.  A Pécsi Törvényszék elölről kezdi a tárgyalást, mert „a tanács elnökének személyében változás állt be”.

A vád szerint a társaság a belvárosban szórakozott, mindannyian sokat ittak, több helyen megfordultak. Éjjel 2 óra körül az egyik szórakozóhelynél az elsőrendű vádlott felvett egy botot, és – minden előzmény nélkül – megütött egy járókelőt. Ezt észrevette egy ember, aki odament, hogy számon kérje a csapatot, „válaszul” mind az öten nekiestek.

Többször megütötték test szerte, majd miután a földre került, összerugdosták.  

Amikor abbahagyták a bántalmazást, a téren lévők odamentek a sérültnek segítenek. Nem telt el azonban sok idő, a támadók közül hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték korábbi áldozatukat, aki a földre került.

Ezután ismét elmentek, csak az elsőrendű vádlott maradt ott, és rátámadt arra az emberre, aki segíteni próbált korábban a földön fekvő sérültnek.

Dulakodni kezdtek, mindketten a földre kerültek. Ekkor két másik támadó is visszament, és ők is bekapcsolódtak a verekedésbe.

Az elsőrendű vádlott ekkor előkapott egy kilenc centiméter pengehosszúságú kést és négyszer hátba szúrta az először bántalmazott férfit. Ezt többen látták, próbáltak segíteni, egyiküket a fiatal szintén megsebesítette: hasba szúrta őt.

Ezek után a támadók elmenekültek.

A bántalmazás következtében két sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkét sértett életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

    – olvasható a törvényszék tájékoztatásában.

Az elsőrendű vádlottnak több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt kell felelnie, a többieket pedig csoportosan elkövetett garázdasággal vádolják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik