Belföld

Sípályának is keresztbe tett a kritizálhatatlan lovascsarnok

Sokkal többet lehetett volna idén Szilvásváradon síelni, de a Mészáros Lőrinc cége által épített lovasstadion betett a dolognak.

Alapvetően legfeljebb a lovasszakma ingerküszöbét ütötte volna meg, hogy felépült egy lovasközpont Szilvásváradon. Az egy másik kérdés, hogy a Mészáros Lőrinc cége által felépített, ifj. Bozsik József által kritizált aréna megfelel-e a céloknak. Mindenesetre Bozsiknak mennie kellett véleménye miatt, amit dokumentáltan nem tolerált Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium fideszes államtitkára.

Egy újabb apróságot felfedeztünk, ami a lovasközpont kontójára írható. A Síelők.hu írt arról még március 30-án, hogyan teljesítettek idén a hazai sípályák (jól), és milyen fejlesztéseket terveznek jövőre (nagyokat).

Szilvásváradon is van egy kis pálya, mindössze 300 méter hosszú libalegelő 30 méter szintkülönbséggel és egy felvonóval. A történet most az, hogy a sípálya üzemeltetője azt mondta, több napot nyitva lehetett volna a pálya, de a nehéz megközelítés miatt nem tudtak hóágyúzni idén.

Ennek oka prózai: ott van a szomszédban a lovasstadion, így a megközelítésük és a parkolás is nehézkessé vált.

Öröm a sztoriban, hogy három síelős hétvége is belefért idén, és remélik, jövőre elhárulnak az akadályok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik