Belföld

Magasról tett a tárgyalására a brutális borsodi gyilkossággal vádolt fiú

mezokeresztesi-gyilkos(960x640).jpg (mezőkeresztesi gyilkos)
mezokeresztesi-gyilkos(960x640).jpg (mezőkeresztesi gyilkos)

Tárgyalási napot tartott szerdán a Miskolci Törvényszék a brutális mezőkeresztesi gyilkosság ügyében, de az egyik vádlott – aki házi őrizetben volt – nem jelent meg.  A kamaszfiú nyomkövetőt viselt, és mint kiderült, azon túl, hogy nem ment el a bíróságra, tartózkodási helyén sincs, elhagyta a lakóhelyét és egy másik településre ment.

A szóban forgó ügyben két embert vádolnak, méghozzá

nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével.

Az áldozat egy idős férfi, akit 2015. januárjában öltek meg Mezőkeresztesen. A támadók – miután együtt ittak – sötét ruhába bújtak, harisnyát húztak a fejükre és berontottak kiszemeltjük házába, hogy megszerezzék a nyugdíját.

Rugdosták a férfit, a fejét a padlóba ütötték, közben követelték a pénzét.

Később visszamentek, hogy eltüntessék a nyomokat.

A fiatalkorú vádlott tisztában volt a házi őrizet magatartási szabályaival, ismerte ezen szabályok megszegésének következményeit és tudott arról is, hogy a 2017. április 5. napjára kitűzött tárgyaláson meg kell jelennie, a tárgyalásról való igazolatlan távolmaradás a kényszerintézkedés szabályai megszegésének minősül. Mindezek ellenére nem jelent meg, távolmaradását – alapos okkal – utóbb sem indokolta, ezért az elsőfokú bíróság az ügydöntő határozatának kihirdetéséig elrendelte az előzetes letartóztatását.

– tudtuk meg a Miskolci Törvényszéktől.

A rendőrség korábbi felvétele a fiú elfogásáról:

Olvasói sztorik