Belföld

Előveszik Magyarországot az Európai Parlament ülésén

európai parlament
európai parlament

Április 26-ára kitűztek egy vitát Magyarországról és a Közép-európai Egyetemről – ezt az Európai Parlament elnöke mondta csütörtök reggeli értekezletén – írja az Eurologus.

Az EP politikai vezetése egyhangúlag döntött róla, hogy legyen magyar napirendi pont, tehát a Fidesz pártcsoportjának frakcióvezetője, a német Manfred Weber is támogatta, hogy a plénum elé vigyék az ügyet.

Szerdán öt európai parlamenti képviselő tartott közös sajtótájékoztatót a magyarországi helyzet miatt. Ők öt különböző frakciót képviseltek és különböző témákat is hoztak fel, amik aggasztanak olyanokat, akik demokráciákban élnek. Ilyen volt a civilek elleni támadássorozat vagy a Brüsszel elleni kampány az értelmetlen nemzeti konzultációval.

Orbán Viktor később levélben azt írta Manfred Webernek és az Európai Néppártnak, hogy a magyar illetékes szervek megállapították, a minden tényalapot nélkülöző információ Soros Györgyhöz tartozó szervezetektől, illetve emberektől származik.

A miniszterelnök azt kérte Manfred Webertől, hogy kellő körültekintéssel járjon el ebben az ügyben, ehhez pedig figyelmébe ajánlotta a magyar kormány által közzétett hivatalos közleményeket, amelyek a valóságos jogi helyzetet írják le

– erősítette meg Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A CEU-ÜGYRŐL ITT OLVASHATJA A 24.HU CIKKEIT,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik