Belföld

Arad is bejelentkezett a CEU-ért

Gheorghe Falcă, szolidaritása mellett írásban jelezte a város szándékát Michael Ignatieff rektornak, ugyanakkor javasolta, hogy személyes találkozó alkalmával részletezze Arad kínálatát. Az indoklás szerint Arad támogatja a CEU demokratikus értékrendjét, a polgármester elmondta azt is, hogy több aradi diák tanult már az egyetemen – írja az aradinap.ro. 

A polgármester szolidaritása mellett írásban jelezte a város szándékát Michael Ignatieff rektornak, ugyanakkor javasolta, hogy személyes találkozó alkalmával részletezze Arad kínálatát. Az indoklás szerint Arad támogatja a CEU demokratikus értékrendjét, a polgármester elmondta azt is, hogy több aradi diák tanult már az egyetemen.

Az MTI azt írja, csütörtökön egy másik romániai liberális városvezető, Ilie Bolojan nagyváradi polgármester is felvetette, hogy városa befogadhatná a CEU-t. Bolojan Facebook-bejegyzésben úgy vélekedett: Nagyvárad nyitottságát és közép-európai elhivatottságát bizonyítaná, ha ajánlatot tenne a Közép-európai Egyetemnek, hogy a “nagyhírű oktatási intézmény” Nagyváradon folytassa tevékenységét.

Vilnius már korábban bejelentkezett a CEU-ért, csakúgy, mint Ausztria.

A CEU-ÜGGYEL KAPCSOLATOS CIKKEINKET IDE KATTINTVA OLVASHATJA. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik