Belföld

Kövér nem dönthet a költözésről, de milliárdokért kap rezidenciát

Nettó 2,3 milliárd forintból alakítják ki az Országgyűlés elnöke, Kövér László új lakhelyét Budapest belvárosában. A tervek szerint a Balassi Bálint utcában lesz a rezidencia – írta meg a Bors. Az épület homlokzatát és legfelső szintjét 2,3 milliárd forintból alakítják majd át, hogy megfeleljen Kövér László házelnök igényeinek.

A lap a parlament költségvetési bizottságának elnökétől, az MSZP-s Mesterházy Attilától megtudta: négyzetméterenként 640 ezer forintos átlagáron vásároltak lakásokat az épületben a bérház kilenc lakójától, akiket már kiköltöztettek. Eddig 385 millió forintot költöttek az ingatlanra, amelyet a Magyar Építő Zrt. kivitelez. A cég Mészáros Lőrinc üzlettársához, Szíjj Lászlóhoz köthető.

A Bors megkereste az Országgyűlés Sajtóirodáját a kivitelezéssel kapcsolatban, ott azt a választ kapták, hogy  a Balassi Bálint utcai épület tervezett befejezése 2018 második felére tehető. Tehát a következő országgyűlési választás után a majdan megválasztandó házelnök dönt a kérdésről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik