Belföld

Megúszta a börtönt a fehérvári nő, aki 16 évesen megölte kisbabáját

Ítéletet hirdetett a Székesfehérvári Törvényszék annak a nőnek az ügyében, aki 19 évvel ezelőtt, 16 évesen megölte újszülött kisbabáját. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találták bűnösnek, és tettéért

két év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélték öt évre felfüggesztve. A vádlott 1997-ben a szüleivel élt Székesfehérváron. Volt már egy gyermeke, akit egyedül nevelt. Nem sokkal az ő születése után kapcsolata lett egy 20 éves fiúval, és ismét teherbe esett, ám erre csak a várandósság második felében jött rá. Barátjával ekkora már szakított.

Eltitkolta környezete elől, hogy babát vár. 1998. szeptember 30-ról október 1-re virradóra indult be a szülés, a picit – egy életképes kisfiút – otthon szülte meg, a fürdőszobában. Bántalmazta őt, majd szatyorba tette és egy utcai szemeteskonténerbe vitte. A holttestet másnap reggel találták meg.Az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert az ügyész súlyosításért fellebbezett.A nő – aki a bíróság tájékoztatása szerint azóta példás életet él – és védője elfogadta a döntést.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a nőt napra pontosan 17 évvel a gyilkosság után kapták el.  Az anyát DNS-minta buktatta le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik