Belföld

Bokros: Putyin kérhette Orbántól a CEU bezárását

bokros-lajos(430x286)(1).jpg (bokros lajos)
bokros-lajos(430x286)(1).jpg (bokros lajos)
Az orosz medve kérését "nyálcsorgató csatlósai" teljesítik.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kérésére zárná be a Közép-európai Egyetemet a magyar kormány – állította a Hír TV-ben Bokros Lajos. A Modern Magyarország Mozgalom vezetője, a CEU volt vezérigazgatója hangsúlyozta: erre nincs bizonyítéka, de ezt olvasta az orosz sajtóban, és jellemző, hogy az egyetem vezetése hiába próbált többször is bejutni Balog Zoltán miniszterhez.

Arra is szeretnék emlékeztetni, hogy felmerült a gyanú. Itt volt Putyin orosz elnök februárban. És Putyin orosz elnök – orosz sajtóforrások szerint – felsorolta a magyar miniszterelnöknek, hogy itt van egy intézmény Budapesten, amely túl sok ellenállót, szabad gondolkodót nevel. Oroszországban, Ukrajnában, Grúziában tele vannak a különböző szakintézmények, netán kormányzati elemek olyan emberekkel, akik valamikor a CEU-n tanultak. Nem kellene az ellenállásnak a fészkét netán bezárni?”

A MoMa elnöke előzőleg az egyetem védelmében durván kiosztotta a kormányt, emlékeztetett rá, hogy a Közép-Európai Egyetem a magyar felsőoktatás siralomvölgyében egy ragyogó csillag, amit az egész világ tud. A CEU hazánk legjobb egyeteme.

 Tudom, hogy a magatok emelkedett békaperspektívájában rettegtek mindentől, ami ablak a világra, ami beszívja a friss levegőt a Ti avítt, poros, idejétmúlt gondolkodásotok és embertelen viselkedésetek világába. Tudom, hogy azért akarjátok bezárni a magyarországi felsőoktatás gyöngyét, hogy ne látszódjék, hogyan vertétek szét a hazai tanszabadságot és hogyan igyekeztek korrupt kormányotoknak hűen engedelmeskedő alattvalókat nevelni.  Lábbal tiporjátok nemzetünk érdekét és a szabadságot. Nem fogjuk hagyni.

Bokros Lajos szerint ez kultúrharc, amiben Orbán hiába számít Trump elnökre, mert Amerika a szabadság, a jogállam, a nyílt társadalom tündöklő bástyája. A MoMa elnöke már közleményében is utalt a putyini szálra.

Ti a nacionalista populizmus, a sötétség és barbárság, az orosz medve nyálcsorgató csatlósai vagytok. Lábbal tiportjátok a magyar társadalom méltóságát, öncélú kivagyiságból folyamatosan meggyalázzátok nemzetünket.

Bokros Lajos jelezte, a nyitott társadalom hívei, a szabadságelvű demokrácia elszánt hívei legyőzik a gonosz hatalmának képviselőit, akik a keresztény vallást is meggyalázzák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik