Belföld

Bilincsben vitték el a szegedi közgyűlésből Szabó Bálintot

Nem engedték be az ülésterembe, a karzatról akart petíciót átadni, ami az ülésrendbe ütközik.

Bilincsben vitték el a szegedi közgyűlés üléséről Szabó Bálintot, aki több alkalommal lépett fel építőipari alvállalkozók, lakásukat vesztett emberek, a Cserepes sori kereskedők és az újszegedi teniszpálya bérlőinek szószólójaként – erről a Délmagyarország számolt be.

Ő vigyázott Tito kutyára

Szabóról korábban a megyei lap portrét írt, ő volt az, aki azt állította: megerőszakolták, miután rágalmazás miatt bírósághoz fordult az MSZP-ből való kizárása kapcsán. Egy ideig a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció szegedi szóvivője is volt, de kilépett a pártból, és 2013-ban a kormánypárti sajtónak arról beszélt: 2006-ban látta, hogy az MSZP akkori vezetői Rózsa-Flores Eduardónak vitték el az őszödi beszéd hangfelvételét, míg ő a másik szobában Tito kutyára vigyázott. Bár a sajtóban ügyvédként tűnt fel, a Szegedi Ügyvédi Kamara közölte, nem szerepel a nyilvántartásukban.

Szabó ezúttal a Szeviép ki nem fizetett vállalkozóinak kártalanítását, valamint önkormányzati és parlamenti vizsgálóbizottság felállítását követelte. Azt mondta, Botka letagadta, hogy szerződést kötött a szegedi önkormányzat a Szeviéppel, noha több önkormányzati cég is kapcsolatban állt a becsődölt céggel.

Szabó a Városháza dísztermében petíciót akart átadni a polgármesternek, mégpedig a karzatról, mert az ülésterembe nem engedték be. Ezzel viszont megsértette az ülésrendet, így rendőri elvezetést kértek rá. Végül a rendőrök bilincsben vitték el.,

A Fidesz-közeli Szeged Ma beszámolója szerint Szabó fénymásolt húszezreseket szórt a karzatról, Botka pedig „politikai szélhámosnak” nevezte őt, és azt mondta, a Szeviép-ügynek nincs köze a szegedi önkormányzathoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik