Közélet

Szili Katalin pert nyert az őszödi kiszivárogtatás ügyében

A múlt héten helybenhagyta a bíróság az előző ítéletet és ismét a korábbi házelnöknek adott igazat, aki szerint neki nem volt köze a Gyurcsány Ferenc bukásához vezető őszödi beszéd kiszivárogtatásához.

Minden szemenszedett hazugság volt, amit Szabó Bálint az ügyben mondott. A bíróság helybenhagyta az előző ítéletét, és másfél millió forintot kell fizetnie a rágalmazásért – derült ki az M1 interjújából.

Saját költségén kell közleményt megjelentetnie

2014-ben a Szegedi Törvényszék marasztalta el Szabó Bálintot az őszödi beszéd kiszivárgásával kapcsolatban tett nyilatkozatai miatt. A bíróság azt állapította meg, hogy a férfi kijelentésével megsértette a felperes Szili Katalin személyiségi jogait.

A bíróság akkor az alperest eltiltotta a további jogsértéstől, és kötelezte, hogy az ítélet rendelkező részét saját költségén hozza nyilvánosságra a Heti Válaszban és az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Akkor arra is kötelezte az alperest, hogy Szili Katalinnak fizessen nem vagyoni kártérítésként 1,5 millió forintot és a kamatait.

Katalin, Imre, Ferenc

Szabó 2013 májusában a Heti Válaszban megjelent interjújában nem nevezte meg konkrétan a felperest, csupán három keresztnevet – Katalin, Imre, Ferenc – említett, de röviddel később már teljes névvel, azonosítható módon beszélt Szili Katalinról.ű

Szabó Bálint nyilatkozataiban mindvégig azonos történet jelenik meg, az, hogy 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán volt, amikor három vezető politikus a nyilvánosságra hozatala előtt meghallgatta az őszödi felvételt – ismertette a bíró. Rózsa-Flores Eduardo már nem él, Szili Katalint, Baja Ferencet és Szekeres Imrét (akkor mindhárman MSZP-s politikusok voltak) tanúként hallgatták meg, és mindannyian határozottan cáfolták az alperes állítását. A bíróság többször is felszólította Szabó Bálintot, hogy mutassa be azokat a bizonyítékokat, amelyek állítása szerint alátámasztják szavait, ennek azonban nem tett eleget.

A pályafutását a Fidesz támogatásával induló független polgármesterjelöltként kezdő, később a Fiatal Baloldalban, az MSZP-ben és a Demokratikus Koalícióban is politizáló Szabó Bálint akkor fellebbezett a Szegedi Törvényszék döntése ellen. Most pedig Szili Katalin közlése szerint ezt is elbukta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik