Belföld

Légpuskával ölte meg gyermekét, felfüggesztettet kapott

Meg akarta ijeszteni a 11 hónapos csecsemőt, elsült a kezében a fegyver.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt másfél év fogházra ítélte a Pécsi Törvényszék azt a dél-baranyai férfit, aki tavaly októberben légpuskával sebesítette meg 11 hónapos gyermekét. A csecsemő kilenc nappal később meghalt. A bíróság közleménye szerint a jogerős ítélet végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették.

Az Oldon élő férfi tavaly októberben a háza körül elszaporodott rágcsálók irtására vásárolt egy engedély nélkül tartott, kínai gyártmányú 5,5 milliméter kaliberű légpuskát, amit néhány nap után mobiltelefonra akart elcserélni. Emiatt három ismerőse jelent meg nála, akikkel – hogy a fegyvert kipróbálják – az udvaron sörösüvegekre lőttek. Egy rendőrjárőr felszólítására hagyták abba a lövöldözést, majd a vádlott egyik ismerőse a megtöltött és felhúzott fegyvert a ház falának támasztotta és két társával távozott.

A vádlott a konyhába vitte és a hűtő tetejére tette a légpuskát, anélkül hogy a fegyver állapotáról, felszereltségéről meggyőződött volna, miközben élettársa főzött, 11 hónapos gyermekük pedig az etetőszékben ült.

A férfi rövid idő múlva felvette a légpuskát és – egyik ujjával az elsütő billentyűn – elindult kifelé a lakásból. A férfi „hirtelen ötlettől vezérelve elhatározta, hogy megijeszti az etetőszékben ülő gyermeket, a fegyver csövével felé fordult, miközben a lábával dobbantott. Ennek következtében a fegyver elsült, a lövedék pedig a 11 hónapos gyermek fejét találta el” – áll az összefoglalóban.

A vádlott és élettársa azonnal orvoshoz vitték a gyermeket, ennek ellenére a kórházban október 25-én életét vesztette. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik