Belföld

Hamis százeurósokkal csaltak

Hét ember ellen emeltek vádat.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész tudatta, hogy az elsőrendű vádlott 2015 októbere előtt, ismeretlen körülmények között szerzett hamis 100 euró címletű bankjegyeket. Azokból legalább 135-öt az általa üzemeltetett budapesti pizzériában eladott a másodrendű vádlottnak. Az így értékesített bankjegyek értéke 13 500 euró, azaz mintegy négymillió forint volt.

A másodrendű vádlott a harmad-, negyed-, és ötödrendű vádlottal együtt hozta forgalomba a hamis bankjegyeket: interneten meghirdetett műszaki cikkeket, főleg mobiltelefonokat vásároltak. A hirdetőknek azt mondták, külföldről jönnek, sietnek, ezért csak euróval tudnak fizetni. A négy férfi ezután eladta a mobiltelefonokat a Keleti pályaudvarnál, a hasznon pedig osztoztak.

A vád szerint így 80 hamis bankjegyet hoztak forgalomba, mintegy 2,5 millió forintért. A hatod- és hetedrendű vádlott gyorséttermekben, üzletekben fizetett a hamis bankóval. A Fővárosi Főügyészség a vádlottak többsége ellen bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás miatt emelt vádat. Ez a minősített eset öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik