Belföld
Budapest, 2014. június 1.
Bankjegyek a gazdasági, pénzügyi események, hírek illusztrálására.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.

Hamis százeurósokkal csaltak

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 03. 29. 11:56

Hét ember ellen emeltek vádat.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész tudatta, hogy az elsőrendű vádlott 2015 októbere előtt, ismeretlen körülmények között szerzett hamis 100 euró címletű bankjegyeket. Azokból legalább 135-öt az általa üzemeltetett budapesti pizzériában eladott a másodrendű vádlottnak. Az így értékesített bankjegyek értéke 13 500 euró, azaz mintegy négymillió forint volt.

A másodrendű vádlott a harmad-, negyed-, és ötödrendű vádlottal együtt hozta forgalomba a hamis bankjegyeket: interneten meghirdetett műszaki cikkeket, főleg mobiltelefonokat vásároltak. A hirdetőknek azt mondták, külföldről jönnek, sietnek, ezért csak euróval tudnak fizetni. A négy férfi ezután eladta a mobiltelefonokat a Keleti pályaudvarnál, a hasznon pedig osztoztak.

A vád szerint így 80 hamis bankjegyet hoztak forgalomba, mintegy 2,5 millió forintért. A hatod- és hetedrendű vádlott gyorséttermekben, üzletekben fizetett a hamis bankóval. A Fővárosi Főügyészség a vádlottak többsége ellen bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás miatt emelt vádat. Ez a minősített eset öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A trópusokon békült ki Hosszú Katinka és Shane Tusup

Kommentek

Fotó: Bielik István/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.