Belföld
Gay Male Couple Pushing Children In Buggy Through Woods

A minisztérium csak kezdeményezheti, de nem indíthat családtudományi mesterképzést

24.hu
24.hu

2017. 03. 29. 17:17

Korábban a témában:

Megírtuk, Balog Zoltán nemrég elmondta,

ellenzi a kormány a genderképzést, az emberek nőnek és férfinak születnek. Ezért a kormány nemet mond a társadalmi nemekre, de igent, a társadalmi szerepekre. A tárca ezért ősztől családtudományi mesterképzést indít a Corvinus Egyetemen.

Szabó Tímea a párbeszéd társelnöke arról kérdezte Kövér Lászlót, hogy:

Milyen jogon indít a kormány családtudományi képzést a Budapesti Corvinus Egyetemen?

A felvetésre Rétvári Bence az Emmi parlamenti államtitkára válaszolt, aki levelében azt írta:

Az alapképzési vagy mesterképzési szak, a felsőoktatási szakképzés és a szakon szerezhet ő szakképzettség felsőoktatási képesítési jegyzékbe történő felvételét a kormányrendelet 6 . § (1 ) bekezdése értelmében felsőoktatási intézmény, felsőoktatási intézmények közösen vagy a miniszter is kezdeményezheti . Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiemelt ágazata a család- és ifjúságügy, ezért élt a minisztérium a jogszabály biztosította kezdeményezéssel .

Rétvári hozzáteszi, a BCE-vel előkészítés alatt álló család tanulmányokkal foglalkozó szak elindításával egy olyan hiányterület kerülhet lefedésre, amely számos európai, illetve amerikai felsőoktatási intézmény szakmai palettáján szerepel, különböző fókuszokkal.

A nemzetközi tapasztalatokból kiindulva egy interdiszciplináris szak a hallgatók számár a egyaránt nyújtana ismereteket a család és demográfiai jelenségkör vonatkozásában a statisztika, a szociológia, illetve a közpolitikai elemzés, tervezés területén . Fontos, hogy a munkaerőpiacon is minél többféleképpen hasznosítható, több területre kiterjedő komplex tudással ruházzuk fel a hallgatókat, képessé téve őket akár kutatóintézetek, akár a közigazgatás területén végzendő munkára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.