Belföld

Orbán kicsit növelte az állami vízfejet

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 03. 28. 10:02

Kinevezett még egy helyettes államtitkárt.

Valóban megállíthatatlannak tűnik az állami vezetők számának növekedése. A Magyar Közlöny szerint a miniszterelnök a nemzetgazdasági miniszter javaslatára helyettes államtitkárrá nevezte ki Pomázi Gyulát.

A kormány honlapja szerint csak Varga Mihálynak van hét államtitkára (Gondos Judit, Tállai András, Banai Péter Benő, Cseresnyés Péter, Hornung Ágnes, Lepsényi István, Rákossy Balázs) és az új kinevezettel együtt már 18 helyettes államtitkára.

Pomázi Gyula pontos feladatkörét a Magyar Közlöny nem ismerteti, abból csak a kinevezés ténye derül ki, de korábban a helyettes államtitkár a tárca Vállalkozásfejlesztési Főosztályát vezette, így nagyjából behatárolható jövőbeni munkája is.

Mint korábban megírtuk, a harmadik Orbán-kormányban a miniszter kevesebb, mint 2010 előtt, de hét év alatt az államtitkárok és  a szakállamtitkárokat váltó helyettes államtitkárok száma megduplázódott.

Ők nem kormánytagok (ahogy a miniszteri biztosok, megbízottak sem), 700–900 ezer forint között kereshetnek havonta, amihez járhat még egyéb juttatás.

 

A kormányban 2010-ben a köztisztviselők, kormánytisztviselők és közalkalmazottak között 12 584 vezető volt, és 69 milliárd forintot tett ki rendszeres személyi juttatásaik összege (ehhez még hozzá kell számítani a nem rendszeres személyi juttatásokat.

Ez a szám 2014-re már 17,7 ezer főre bővült, a bérükre 104 milliárd forint „ment el”, 2015-ben pedig tovább növekedett a vezetői állomány, 19 ezer főre, amely 110 milliárd forintba került.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.