Belföld

Buszsofőr és autósok estek egymásnak a piros lámpánál Győrben – Videó

Vádat emeltek

  • egy nővel
  • két férfival
  • és egy buszsofőrrel

szemben, akik 2016 nyarán összeverekedtek egymással egy – ahogy az ügyészség fogalmaz – egy közlekedési szituáció miatt Győrben.

A vád szerint a buszsofőr egy üres járművet vezetett, amikor az egyik körforgalom előtt – már a záróvonalon – sávot váltva besorolt elé egy autó, amit egy nő vezetett. Mellette utazott az egyik verekedő. A piros lámpáig egymást követve haladtak, előttük még egy kocsi ment, amelyben a nő testvére, a negyedrendű vádlott ült.

A tilos jelzésénél a buszvezető leszállt a járműről és az előtte álló autó jobb oldalához lépett, majd az ablakon át számonkérte a korábbi manővert. Ebből az kerekedett, hogy az anyósülésen ülő másodrendű vádlott és a buszsofőr kölcsönösen szidni kezdték egymást, illetve a buszvezető obszcén szavakkal becsmérelte a nőt. Ekkor a férfi kiugrott az autóból, számonkérte a szitkozódás miatt, majd lökdösni, illetőleg ütni kezdte őt. A sofőr a támadást részben hárította, részben viszonozta. A verekedésbe a negyedrendű vádlott azzal kapcsolódott be, hogy nekifutásból belerúgott a buszsofőrbe

A kölcsönös szidalmazás ekkor hármuk között folytatódott, majd a másod- és a negyedrendű vádlott is visszaült az autójába, és a sofőr is elindult a buszhoz.

Ekkor ugrott ki a kocsiból a sofőr. A nő a buszsofőr után indult, adott neki egy pofont. A kölcsönös lökdösődésnek a másodrendű vádlott azzal vetett véget, hogy kiszállt az autóból, majd torkon ragadta és földre vitte a buszsofőrt. A járat vezetője ezután arcon ütötte a másodrendű vádlottat, lerepítve róla a szemüveget. A negyedrendű vádlott ezután ismét támadt: nekifutásból újra megütötte a buszsofőrt, majd kölcsönös szidalmazások közepette mindenki visszaszállt járművébe és a két autó a piros jelzés ellenére elhagyta a helyszínt.

Minderről videó is van:

A vádlottak – a buszsofőrön kívül – könnyű sérüléseket szenvedtek.  Az ügyészség a vádlottakat csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, valamint a buszsofőrt ezen felül testi sértési cselekmények elkövetésével is vádolja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik