Belföld

Brutálisan megölte és kukába dobta barátja holttestét Budán

Vádat emelt az ügyészség a 46 éves román férfi ellen, aki csaknem egy évvel ezelőtt a vita hevében megölte ugyancsak román állampolgárságú ismerősét, az ügyészség szerint különös kegyetlenséggel. Végrehajtandó fegyházbüntetést indítványoztak vele szemben, illetve, hogy végleg tiltsák ki Magyarország területéről.

A vádlott 2010-ben költözött hazánkba. A III. kerületben lakott egy III. kerületi házban, szívességi lakáshasználóként. Ismerőse többször elment hozzá, ilyenkor együtt ittak. Így történt ez április 25-én is.

Az ügyészség hétfőn részleteket közölt a brutális gyilkosságról.  Az érintettek ezúttal is ittak, eközben vesztek össze kint az udvaron. A vádlott eleinte szidta ismerősét, majd

felkapott egy tégladarabot és többször megütötte áldozatát a fején. A férfi kérte, hogy ne bántsa őt, de megragadott egy csákány-, majd később egy kapanyelet, és azokkal test szerte ütlegelte a védekezni próbáló barátját. A történtek után a támadó lefeküdt aludni, ismerősét pedig sorsára hagyta az udvaron. Másnap reggel látta, hogy a férfi meghalt, ezután a holttestét a háznál lévő egyik szemetesbe rejtette, amit behúzott a ház melletti tárolóba.

Az áldozatra bejelentés alapján rendőrök találtak rá.

Ha a tettest bűnösnek találják, tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik