Belföld
Budapest, 2016. május 17.
Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban Volt Magyar Politikai Foglyok és Kényszermunkások Szervezetének (Szorakész) elnöke a Gulág-emlékév keretében rendezett, A Magyarok a Szovjetunió táboraiban 1944-1956 címû vándorkiállítás megnyitóján Budapest Fõváros Levéltárában 2016. május 17-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Fideszes civil szervezete pereli a Heinekent

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2017. 03. 24. 15:48

Épp akkor kezdte zavarni őket a vörös csillag, amikor a kormányt.
Korábban a témában:

Ahogy pénteken megírtuk, beperelte a Heinekent a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete és a Szabadságvédő Alapítvány, mert szerintük a cég termékein feltüntetett vörös csillag sérti a kommunista diktatúra áldozatainak emlékét.

A két szervezetnek ez épp akkor jutott eszébe, amikor a kormány is hadjáratot folytat a Heineken ellen, szintén a vörös csillagot használva ürügyként, de nyíltan vállalva azt is, hogy bosszút akarnak állni amiatt, hogy a Heineken romániai leányvállalata védjegyhasználati pert nyert az Igazi Csíki Sör gyártója ellen. Ezt a kormány a magyar kötődésű vállalkozás elleni támadásként értékeli (bár az Átlátszó Erdély megírta, az Igazi Csíki Sör gyártóját is felerészben holland bejegyzésű cég birtokolja).

Az Index ugyanakkor azt írja: a Szovjetunióban volt Magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezete elnöke az a Menczer Erzsébet, aki korábban fideszes országgyűlési képviselő volt, és most is a III. kerületi Fidesz vezetője.

Menczer azzal került reflektorfénybe, hogy 2014-ben megszavazta, rászorultsági alapon kapjon önkormányzati bérlakást Óbudán fia és menyasszonya, miközben ő maga havi 723 ezer forintot keresett parlamenti képviselőként. A döntés idején nem jelezte, hogy saját családjáról van szó.

Parlamenti pályafutása idején egyébként kiemelkedő ügyekben nyújtott be önálló képviselői indítványt, ilyen a Fidesz 2010-es médiatörvénye, az Alaptörvény negyedik változtatása vagy a 2012-es költségvetési törvény módosítása – mutat rá a portál.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.