Belföld
peto-intezet(960x640)(2).jpg (pető intézet)

Korrigálja a hibát a kormány, amit a Pető Intézetben követtek el

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 03. 23. 14:54

Felmondtak a Pető Intézet konduktorai, mert felére csökkentenék szabadságukat és megdupláznák munkaidejüket.

A felmondásuk oka a lap szerint az, hogy nem akarták aláírni a szerződésük módosításáról szóló papírt, mert így a jelenleginél rosszabb feltételek mellett kellett volna dolgozniuk. Az új papíron már más lenne a megnevezésük, nem konduktor, hanem szakmai szolgáltató, szabadságukat 46-ról 21 napra csökkentenék, és a kötelezően bent töltött óraszámukat 22 óráról 40 órára növelnék.

Lázár János a Kormányinfón erről azt mondta, hiba történt akkor, amikor az új szerződés értelmében egyeseknek többet kell dolgozniuk kevesebbért, ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma korrigálja.

A Kormányinfó előtt nem sokkal jelentette be Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, hogy ombudsmanhoz fordulnak a Pető Intézet konduktorai. Mint mondta, március eleje óta közel tíz konduktor kényszerült elhagyni a Pető Intézetet, miután nem voltak hajlandóak aláírni az új megalázó fizetés- és szabadság-csökkenéssel járó szerződésüket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A magyar urak japán lányokat hajkurásztak

Kommentek

Budapest, 2017. március 31.
A Budapest–Esztergom vasútvonalon végzett felújítási és villamosítási munkák során felújítják a Budapest-Angyalföld, újabb néven az Angyalföldi vasútállomás egy részét. A munkálatok miatt március 31-től július 29-ig változik a vonatok menetrendje, korlátozásokra kell számítani. 
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.