Belföld

Utasok előtt vertek meg buszsofőröket Hevesben

Utasok előtt támadt rá buszvezetőkre két férfi Hevesben. Két külön esetről van szó, de mindkettő tavasz ősszel történt és mindkettőben most emelt vádat az ügyészség.

Az egyik vádlott egy 39 éves férfi, aki október 10-én  3-as számú főút halmajugrai elágazójánál hiába várakozott a Kecskemétről Egerbe közlekedő gyorsjárattal érkező gyermekére, mivel a távolsági busz – tekintve, hogy azon a helyen nem volt kijelölt megállóhelye – annak ellenére sem állt meg ott, hogy a gyerek gombnyomással jelezte leszállási szándékát. Látta, hogy a jármű lassítás nélkül továbbhalad, ezért kocsiba ült, utánament, majd elé vágott, amivel megállásra kényszerítette.

Ezután döngetni kezdte kívülről az ajtót, majd felszállt és szidni kezdte a sofőrt, számon kérte őt, hogy miért nem állt meg. Ezután

megragadta a jobb karját, illetve az inget a nyakánál és megütötte. 

Végül azért állt le, mert az utasok közbeléptek. Ezután leszállít a járműről a fiával.

A másik támadó novemberben esett neki egy buszvezetőnek Tarnaleleszen. A 45 éves férfi Szúcs községben szállt fel a járatra, ahol egy szakadt 500 forintossal akarta fizetni, de a sofőr nem fogadta el. A vádlott adott egy másik bankót,  de mielőtt leszállt,

az első ajtóhoz ment, „ez meg a tiéd” megjegyzéssel váratlanul orrba vágta a buszvezetőt, súlyos sérülést okozva neki.Mindkét férfinak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie, illetve utóbbi támadónak testi sértésért is. Az ügyészség felfüggesztett börtönt indítványozott velük szemben, illetve szintén utóbbi verekedővel szemben pénzbüntetés kiszabását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik