Belföld

Újabb céggel gazdagodott Mészáros Lőrinc

orbán viktor és mészáros lőrinc (orbán viktor, mészáros lőrinc, )
orbán viktor és mészáros lőrinc (orbán viktor, mészáros lőrinc, )

Az Átlátszó Blog a céginformációs adatbázisban szúrta ki, hogy a Mészáros és Mészáros Kft. idén január végén megvásárolta a Wellnesshotel Építő Kft.-t, melynek egyetlen tevékenységi köre az út- és autópálya-építés.

Emlékeztetnek: a felcsúti polgármester eddig sem volt nagyon messze a vállalkozástól, a cég tulajdonosa 2015 ősze óta ugyanis a felcsúti polgármester intézőjének tartott Csík Zoltán volt.

A hvg.hu tavaly írta meg, hogy Csík 2015 december elején szerzett meg két, a budaörsi Komáromi utca 16. alá bejegyzett céget, az egerszalóki szállodában is tulajdonos Scentrum Kft.-t és a Wellnesshotel Építő Kft.-t. Csík akkor tűnt fel, amikor a budaörsi képviselő-testület a helyi építési szabályzat változtatását kezdeményezte, és változtatási tilalmat rendelt el a Komáromi utca 16. alatt lévő egykori kenyérgyár területére.

A portál cikke szerint elsőként a Mészáros-uradalom egyik mezőgazdasági cégében, az Aranykorona Zrt.-ben jelent meg Csík Zoltán, a BRFK egykori magas szintű gyilkosságisa, aki a kilencvenes évek sztárnyomozója, Doszpot Péter oldalán üldözte a pesti alvilág szereplőit. Az utóbbi években számos Mészáros-érdekeltség vezető pozíciójában tűnt fel, de a valódi szerepét a kiváló építőipari referenciákkal rendelkező Magyar Építő Zrt.-ben való megjelenése mutatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik