Belföld

Otthonra is megvásárolható a felújított orosz metró

Persze nem az igazi vas és acél járművet szerezheti meg ön, hanem a plüss változatát, immár lángnyelvek nélkül.

Nagy nap virradt Budapestre hétfőn: végre forgalomba állt az első, az orosz Metrovagonmas által felújított metrószerelvény a 3-as metró vonalán. A nagy eseményen megjelent Tarlós István főpolgármester is. Az esemény tényleg nagyszerű, ugyanis az elöregedett metrókocsik gyakran füstöltek, kigyulladtak, és még jó ideig kell a régiekkel közlekednünk: jövőre áll csak forgalomba az utolsó felújított kocsi.

De ennél is fontosabb, hogy a lángcsóvát húzó régi orosz metrókocsikból és a Combino villamosokból plüsstárgyat készítő PKV (Plüss Közlekedési Vállalat) iziben lecsapott rá, hogy felújították a kocsikat. Ki is jött az új szériájuk, a szép fehér orosz vagonnal.

Forrás: PKV

A PKV közleményében így méltatja az új metrókocsit:

Az új metrószerelvény mindenben megfelel a kor követelményeinek, műszaki megoldásaiban messze felülmúlja elődjét. A korábbi szerelvények borítását lecseréltük bébiplüssről super soft plüss anyagra, így még kellemesebb, puhább az utazás a járműveken.

Az utazók és a konkurens tömegközlekedési vállalatok kérésére ezek a járatok teljes egészében lángnyelv mentesek, így a legkisebbek között sem okoz riadalmat a kellemes tapintású metró érkezése.

További infók a PKV Facebook-oldalán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik