Belföld

Fel a fejjel, hétfőn már 21 fok is lehet

A szombatot elveri az eső, és a vasárnap sem ígér komolyabb változást. A Dunántúlon holnap is erősen felhős időre számíthatunk, de kora délutánig északkeleten, keleten még több órára kisüthet a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet. Délelőtt inkább csak a Dunántúlon eshet elszórtan, majd délután és este már keletebbre is várható gyenge eső – írja a Kiderül.hu.

Az északnyugati szelet kora délutánig sokfelé kísérik erős széllökések, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 9 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.

Hétfőn ugyancsak változóan felhős lesz az ég, de több-kevesebb napsütés várható, napközben már inkább csak az északi, északkeleti határvidéken alakulhat ki néhol zápor. Az északnyugati szél megélénkül, több helyen meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik