Belföld
Hungarian Prime Minister Viktor Orban waves to the crowd after his speech in front of the National Museum of Budapest on March 15, 2017 during official festivities to celebrate the anniversary of the Hungarian Revolution.
The 1848/1849 revolution in the Kingdom of Hungary grew into a war for independence from the Austrian Empire, ruled by the Habsburg dynasty. / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Itt a bizonyíték Orbán legviccesebb bakijára

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 03. 17. 10:23

Amit eddig csak sejtettünk immár hivatalos.

A nemzet nemcsak közös nyelvet, kultúrát és közös múltat jelent, de jelenti mindazon pillanatok összességét is, amikor a történelem próbatételei egybekovácsolják a szíveket. Ezért váltunk újra erős nemzetté az elmúlt években. Egybekovácsolta a szíveket a nemzeti és keresztény alkotmányunkért vívott harcunk. Egybekovácsolta az adósrabszolgaság elleni lázadásunk. Egybekovácsolta a gazdasági függetlenségért vívott küzdelem, és egybekovácsolta az a csata, amellyel visszavertük az Európát ostromló népvándorlást, és lefogtuk a kapukat belülről nyitogatni akaró brüsszeli kezeket.

Orbán Viktor ezt a beszédet kapta. Ezt kellett volna felolvasnia március 15-én – tette közzé saját honlapja. Ebből lett az, hogy

Visszavertük az Európát ostromló népszavazást!

A kormány ugyanakkor továbbra is felemás módon tálalja az ünnepi beszédet. Elérhető a videó, amely egyértelműen igazolja, hogy Orbán Viktor népvándorlás helyett népszavazásról beszélt március 15-i beszédének Brüsszelt ostorozó részében, de a kormányzati portál összefoglalója az inkriminált részt kihagyta. .

“Ezért váltunk újra erős nemzetté az elmúlt években”: egybekovácsolta ugyanis a szíveket a nemzeti és keresztény alkotmányért vívott harc, az adósrabszolgaság elleni lázadás, a gazdasági függetlenségért folytatott küzdelem, valamint az is, hogy “lefogtuk a kapukat belülről nyitogatni akaró brüsszeli kezeket” – idézi a kormányfőt a kormány honlapja, teljesen pontatlanul.

Az internet népe a kormányfő freudi elszólására többféle magyarázatot is adott az elmúlt napokban. 

A nép veszélyes, ha vándorol, szavaz

Az egyik szerint Orbán Viktor úgy látja, a nép ugyanolyan veszélyes, ha vándorol, mintha szavaz. A kormányfő a népvándorlást sokszor említette legyőzhető ellenfélként, de az utóbbi időben már a népszavazási ügyek sem nagy barátai a Fidesznek.

A kabinet a Momentum „álomgyilkos” aláírásgyűjtése után a vasárnapi boltzár eltörlésénél használt taktikával meghátrált, a kvótareferendumnál pedig kénytelen volt úgy győzelmet hirdetni, hogy a népszavazás nem is lett érvényes.

Kozák Márton szociológus a Magyar Narancs legfrissebb számában figyelmeztette is „az első szabad generáció” ígéretes politikai mozgalmát egy régi bolsevista a trükkre, korábban pedig azt elemezte, hogy Magyarország egyre gyorsuló ütemben közeledik a posztszovjet autokráciákhoz, és minden kormányzati lépés arra utal, hogy

Orbán unja már a választásokkal való négyévenkénti szarakodást és döntő ütközetre készül.

Miután gyakorlatilag már felszámolta a parlamenti váltógazdálkodás feltételeit, 2018-ban ahhoz kellene neki a kétharmad, hogy még

végre megszabadulhasson a választások maradék nyűgétől.

A törvény megváltoztatása nélkül éppen ezért bűn belemenni a 2018-as választásokba Kozák Márton a Magyar polip – első részében arról írt, hogy a magyar fociban laboratóriumi tisztasággal jelenik meg az a társadalmi modell, amire a kormányfő vágyik. A „posztkommunista maffiaállam első embere olyan sportrajongó, aki nem állhatja a tiszta versenyt, a fair playt”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This handout picture released on June 25, 2018 shows Turkish President Tayyip Erdogan and his wife Emine Erdogan greeting supporters gathered above a balcony at the headquarters of the AK Party in Ankara, on June 24, 2018 as they celebrate Erdogan winning five more years in office with sweeping new powers after a decisive election victory.
A night of triumph for Erdogan saw the man who has dominated Turkey for the last 15 years declared winner of presidential poll without needing a second round and lead his ruling party-led alliance to an overall majority in parliament, as his main rival accepted the outcome despite bitter complaints over the conduct of the campaign. / AFP PHOTO / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS SERVICE AND AFP PHOTO / KAYHAN OZER / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / TURKISH PRESIDENTIAL PRESS  SERVICE / KAYHAN OZER" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.