Belföld

A Bróker Marcsit segítő, bujkáló exfideszesről írt Polt

Polt-Peter(430x286).jpg (Array)
Polt-Peter(430x286).jpg (Array)
A legfőbb ügyész sem tudja, hol lehet, de az a biztos, hogy saját nevén nem jöhetett haza.

A Bróker Marcsikaként elhíresült D. Sándornét egy egykori VII. kerületi fideszes képviselő, Czibula Csaba segítette belize-i bujkálása alatt. A Blikk szerint nem anyagi segítséget adott, lelki támaszt nyújtott az asszonynak. D. Sándorné lebukott, Lukács László György (Jobbik) most viszont arra lett volna kíváncsi, hol van Czibula.

Az ellenzéki politikushoz olyan hírek is eljutottak, hogy röviddel Bróker Marcsi hazahozatala után ő is visszatért Magyarországra. A Jobbik politikusa arra várt választ a legfőbb ügyésztől, valóban hazatért-e Czibula Csaba.

Ha igen, folytat-e ellene eljárást magyar hatóság? Ha nem, tud-e róla Polt Péter, hol van és várható-e, hogy őt is hazahozzák, ahogy Bróker Marcsit.

Czibula Csaba és társai ellen különösen jelentős kárt okozó, üzletszerűen és bűnszervezetben elkövetett csalás miatt nyomozott a Központi Nyomozó Főügyészség – tudatta Polt Péter.

Czibula Csaba ellen nyolc éve adtak ki európai, illetve nemzetközi elfogatóparancsot, de azok nem vezettek eredményre. Czibula ellen a nyomozást 2010. augusztus 2-án elkülönítették, majd 2010. december 13-án felfüggesztették, éppen azért, mert ismeretlen helyen vagy külföldön tartózkodik, az eljárás pedig távollétében nem folytatható.

A Központi Nyomozó Főügyészség nem tud arról, hogy a többféle elfogatóparancs hatálya alatt álló férfi Magyarországon tartózkodna, pontos tartózkodási helyéről sem tud. Polt Péter szerint Czibulát elfogták volna, ha a — saját nevén — Magyarország, illetve az Európai Unió területére lép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik