Belföld

Három hónapig rács mögött marad Bróker Marcsi

További három hónapig előzetes letartóztatásban marad a Kun-Mediátor ügy gyanúsítottja, a Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándorné. Erről a Szolnoki Járásbíróság döntött még január közepén, de közleményt csak kedden adtak ki róla.

Emlékeztettek: A belizi üdülőparadicsomban elfogott asszonnyal szemben még december 16-án rendelték el a legszigorúbb kényszerintézkedést. Marcsika és védője fellebbezett, elsősorban azért, hogy az asszonyt helyezzék házi őrizetbe. A Szolnoki Törvényszék ezt soron kívül bírálta el néhány nappal karácsony előtt, és úgy döntött, a gyanúsított rács mögött marad.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

Egyszer már elszökött a hatóság elől és nemzetközi elfogatóparancsot kellett kiadni ellene, emellett ha szabadlábon hagynák, tartani kéne attól, hogy veszélyeztetné a bizonyítást – ezért van előzetesben.

A gyanú szerint az asszony a nő 1999 óta befektetési ígéretekkel 790 embert rövidített meg, összesen 12 milliárd 299 millió 662 ezer 580 forintot vett át. „A megalapozott gyanú tárgyát képező cselekmény alkalmasnak látszik kétrendbeli különösen jelentős kárt okozó csalás, 33 rendbeli különösen nagy, 309 rendbeli jelentős, 394 rendbeli nagyobb, 50 rendbeli kisebb és  kétrendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás, valamint egyrendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettének megállapítására”

A büntetőeljárás egyébként 2015. áprilisában több sértett feljelentése után indult. A nő addigra külföldre szökött, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Olvasói sztorik