Belföld

Hadházy: Kamumegbízásokra mehettek el a családoknak szánt milliárdok

Kovács-Angel Marianna
Kovács-Angel Marianna

újságíró. 2017. 03. 16. 13:14

Korábban a témában:

Hadházy Ákos szerint nem csupán a romáknak szánt felzárkóztatási pénzeket, de a családok segítésére elkülönített milliárdok egy részét is állami segédlettel nyúlhatták le – írta meg az LMP-s politikus közlése alapján a Magyar Narancs.

Múlt héten a Magyar Nemzet szúrta ki, hogy több mint hatmilliárd forintot költ a kormány arra, hogy népszerűsítsék a családbarát értékrendet, de úgy, hogy az egész program megvalósítására csak egy cég, a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. jelentkezhetett, ráadásul ez a vállalkozás korábban nem is foglalkozott hasonlóval.

Hadházy a szokásos Korrupcióinfó nevű sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. címe megegyezik az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemrég megszűntetett Család-Ifjúság és Népességpolitikai Intézetével, amelynek a feladatait így részben az új szervezet viszi tovább. Hadházy szerint utóbbi azért is szűnt meg, hogy a botrányosan elköltött uniós milliárdok nyomait is el tudják tüntetni.

Szakított a műkörmös cég

Az LMP társelnöke sajtótájékoztatóján több olyan uniós programról is beszélt, amelyet az utóbbi években az intézet felügyelt, és teljesen felesleges megbízásokra költhettek el rengeteg pénzt. A beszántott intézet közbeszerzéseit vizsgálva Hadházy Ákos arra jutott, hogy az elvileg támogatható és fontos célok helyett nem a családokon volt a hangsúly, hanem egy szűk céghálózat pénzelésén.

Hadházy több példát is említett, kiemelt például egy esetet, amikor a Család-Ifjúság és Népességpolitikai Intézet számára a „személyes gondoskodást végző személyek, nevelőszülők, valamint a befogadói szülői ellátásban dolgozó szakemberek pályázatainak előzetes bírálatára és a kapcsolódó adminisztrációs feladatokra” és az ehhez társított bruttó 25 millió forintra miért egy korábban műkörömépítéssel és fodrászattal foglalkozó, mára már felszámolás alatt álló cég volt a legalkalmasabb.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.