Belföld

465 millióért őrzi a Liget-projektet a kormány egyik kedvenc biztonsági cége

Az EU-s Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint a vizes vb őrzése után újabb nagyértékű szerződést vitt el a Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.: a Városliget és egyben a Liget Budapest Projekthez kapcsolódó terület- és objektumőrzési, valamint védelmi feladatok ellátása címmel kiírt, 465 millió forintos pályázaton a fideszes rendezvényeket gyakran biztosító vállalkozás győzedelmeskedett.

Egyedüli indulóként. Az alkalmasságnak komoly feltételeket szabtak, például eleve nem indulhatott el olyan cég, amelynek közbeszerzésből származó árbevétele nem érte el a 465 millió forintot. A Valton-Sec nyílt beszerzésben vitte el a pályázatot, a szerződést március 1-én írták alá. Feladatuk a Városliget biztonsági felügyelete lesz, ezen belül

  • a parkot látogatók nyugalmának biztosítása,
  • közvagyon védelme,
  • a Városliget felújítása során épülő épületek, létesítmények, kertek és parkok létesítési munkafolyamatainak zavartalansága biztosítása,
  • a Magyar Zene Háza, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, a Városliget közpark – Liget útépítés- Liget közmű munkák, az Olof Palme Ház, a Nemzeti Galéria, a Néprajzi Múzeum, a Városliget Színház és a Dózsa György úti mélygarázs őrzése.

A Valton-Sec szerencsés szériában van, vasárnap írtuk meg, hogy 1 milliárd 65 millió 500 ezer forintért fogják őrizni a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság helyszíneit. Otthonosan mozognak a nagy rendezvények biztosításában: tavaly a Kossuth téren bizonyítottak, mikor az Együtt aktivistái megpróbálták kifütyülni a miniszterelnök beszédét. A Valton a Fidesz rendezvényei mellett állami eseményeken is fel-felbukkan.

A Valton Sec alapító-tulajdonosának, Varga Lajosnak egy másik cége, a STU-SZA Kft. tavaly augusztusban lett a Deák téri Terminál éttermet üzemeltető Pakor-Gasztronómia Kft. tulajdonosa. A hvg.hu cikke szerint a Terminal Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István törzshelyének számít. Az Indexnek Varga be is vallotta, hogy ismeri a miniszterelnök vejét:

Ha az a kérdés, hogy ismerem-e Tiborcz Istvánt, akkor azt mondom, hogy hát persze!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik