Belföld

Gyomorszájon és bordán ütötte nevelőtanárát egy fiú Aszódon

Előzetes letartóztatásba került hétfőn egy kamasz, aki a gyanú szerint rátámadt egy nevelőre az Aszódi Javítóintézetben. A fiút közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsítják.

Budapest Környéki Törvényszék kedden arról tájékoztatott, a tini – aki 2014 októberében került az intézetbe – azért rontott neki a nevelőtanárnak, mert figyelmeztette, hogy tartsa be a házirendet. Csak a kabátját engedte kivenni a raktárból mosásra, más ruhadarabját nem.

A fiatal ezért ököllel gyomorszájon és bordán ütötte a nevelőt, közben szidta.

Dulakodás közben a tanár órája lecsatolódott és megkarcolta a fiú homlokát. A tinit két társa és az intézet rendésze fogta le, majd a biztonsági elkülönítőbe vitték, amíg megérkeztek érte a rendőrök.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, továbbá mivel a gyanúsított büntetlen előéletű, de vele szemben már több szintén erőszakos cselekmények miatti javítóintézeti nevelés elrendelésére került sor, az előzetes letartóztatás általános feltétele mellett a fiatalkorú gyanúsítottra előírt külön törvényi feltétel is megállapítható.

– indokolja döntését a bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik