Belföld

A szülők véleményét is várja a kormány az iskolai buszos kirándulásokról

Az elmúlt napokban már több mint 10 ezren töltötték ki azt az internetes kérdőívet, amely az iskolai buszos kirándulások feltételeinek lehetséges változtatásáról szól. Az online kérdőívet most az iskolákon keresztül a szülők is megkapják e-mailen, mert “szeretnénk minél több szülő véleményét megismerni” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára kedden.

Három kérdésben várjuk a véleményeket: a külföldi többnapos, több országon áthaladó iskolai kirándulásoknál az éjszakai utazás korlátozásáról, a buszsofőrök egészségügyi alkalmassági és a gyermekeket szállító járművek műszaki alkalmassági követelményeinek lehetséges változtatásáról

– közölte az államtitkár.

Felidézte: a kormány a magyar diákok és tanárok halálával járó veronai busztragédia után döntött úgy, hogy párbeszédet indít az iskolai buszos kirándulásokról, mert azt szeretnék, hogy a veronai tragédiához hasonló esetek a jövőben ne legyenek.

A kormány az online konzultáció eredményeitől függően dönt arról, hogy kezdeményez-e szigorításokat. A kérdőívet március 20-ig lehet kitölteni ezen a honlapon.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik