Belföld

17,8 milliót kapott a Századvég olimpiai tanácsadásra

A kormányközeli elemzőintézetnek azt kellett vizsgálnia, hogy y a budapesti olimpia megrendezéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztéseket miként lehetne EU-s pénzből finanszírozni.

Olimpia végül nem lett, mert a Momentum meghátrálásra késztette a kormányt, de a közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy az állami tulajdonú Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) még január 16-án szerződést kötött a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-vel, akik nettó 17,8 millióért vállalták, hogy feltérképezi, miként lehetne, lehetne-e egyáltalán EU-s pénzből finanszírozni a budapesti olimpia megrendezéséhez szükséges infrastrukturális beruházásokat.

“A nyertes ajánlattevő feladata az olimpiarendezéshez szükséges infrastrukturális fejlesztések uniós forrásból történő finanszírozhatóságának vizsgálata, ennek alapján 1 db forrástérkép elkészítése, valamint ehhez kapcsolódó szakértői tanácsadási szolgáltatás biztosítása legfeljebb 300 óra időtartamban, vállalkozási szerződés keretein belül.”

Nem ez az első olimpiás megbízása a Századvégnek, korábban a Budapest 2024 Zrt. rendelt tőlük 10 ezer kiadványt, 3,5 millióért.

(Átlátszó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik