Belföld

Idén már kutyába sem veszi Orbán a nőket?

Tavaly legalább egy szóviccre futotta.

A parlamenti pártok elnökei közül eddig csak ő nem köszöntötte őket. Szerda délig a Nemzetközi Nőnapról megemlékezett az MSZP, a DK és a Jobbik elnöke, még Donald Trump is üdvözölte a hölgyeket, nem is beszélve Putyin elnökről, de Orbán Viktor eddig (12:53-ig) hallgatott.

A miniszterelnök tavaly még nem mulasztotta el a köszöntést, nárcisszal kívánt boldog nőnapot, ami egyértelmű utalás volt kutyájára. 

Nárcisz and I wish you a very happy International Women’s Day!,

Nárcisz és én nagyon boldog nemzetközi nőnapot kívánunk.

1857. március 8-án a New York-i textiliparban dolgozó nők emberibb munkakörülményeket és magasabb fizetést követelve vonultak utcára. Március 8-át 1977 óta az ENSZ is a világnapok között tartja számon, Magyarországon 1948 óta ünnepeljük ezen a napon a nőket.

Egy friss kutatás szerint a magyarok (a férfiak is) az első három helyen nőket érintő ügyeket (bérkülönbség, anyai feladatok, erőszak) említettek, amikor hét társadalmi probléma közül kellett választaniuk. Az Integrity Lab reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a nőket érintő társadalmi gondok közül a nők elleni erőszak ügyét csak a Fidesz szavazóinak ötöde tartja komoly problémának, míg az LMP híveinek ez kiemelkedően fontos. A baloldali táborban a bérkülönbség a legfontosabb probléma, és ők hiányolták leginkább a női vezetőket is. A Jobbiknál a férfiak alacsonyabb várható élettartama volt a kiemelt terület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik