Belföld

Óriási kamuriportot nyomott le a Tények a miniszoknyás nőket zaklató francia muszlimokról

A nemrég megújult tényekben nem csak a fix hátteret, de még a forráskezelést is fluid, rugalmas verzióra cserélték le. A kedd esti műsorban lement egy kétperces bejátszás arról, hogy Franciaországban (az egészben, természetesen), rettegnek a nők, mert leköpik, lekurvázzák őket a muszlimok, sőt, volt, akit ledobtak a buszról, mert rövidnadrág volt rajta.

A “hírműsor” szerint ezeknek a híreknek a forrása:

  • “egy francia hetilap”,
  • “egy másik lap”
  • “egy kutatás”.

Sehol egy újságnév, sehol egy tulajdonnév, egyedül a buszos esetre írták azt, hogy Lyonban történt. A bejátszás alatt videóanyag sem volt, illusztrációként táncoló miniszoknyás nőket mutattak.

A hírekben egyébként egyik esetnek sincs nyoma, nyilván ezért nem szerepelt sehol forrás, vagy bármilyen információ. A lényeg úgyis az volt, hogy a francia nők félnek, mert a muszlimok zaklatják őket. Ha igaz, ha nem.

Az megvolt, ugye, hogy Lázár János egy “szerencsétlen” “nyelvbotlással” behazudott hétszázezer muszlimot, a miniszterelnök szerint pedig a határvadászok a végvári vitézek utódai.

Ja, igen, amúgy Magyarországon nincsenek menekültek.

Frissítés: Az Origo természetesen foglalkozott a témával a Tények előtt, és ők még forrásokat is írtak, ha a link le is maradt róluk. Az egyik említett történet például decemberi. A L’Express története még igaznak is tűnik, bár a sztori alapján a stáb egy tradicionális muszlim kávézóba ment be rövid szoknyában, ami enyhe provokációnak tűnik akkor, ha még a parlamentbe is rendesen fel kell öltözni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik