Belföld

Farkas Flórián édesapján a fiát bíráló RomNet segített

A portál megdöbbent azon, hogy a 79 éves férfi milyen mélyszegénységben él.

A RomNet főszerkesztője tudatta, több hónapra elég élelmiszert, gyümölcsöt, tisztítószert vittek és anyagilag is támogatták a Békés megyei Eleken élő idősebb Farkas Flóriánt, hogy közüzemi hátralékait kifizethesse, tüzelőt vásárolhasson.

Hidvégi-B. Attila szerint az idős, beteg férfi mélyszegénysége Magyarország valós tükörképe. Mint írta, megdöbbentek azon, hogy Farkas Flórián a legnagyobb közönnyel veszi, hogy édesapja nyomorog, miközben ő (fideszes képviselőként, miniszterelnöki biztosként, a Lungo Drom elnökeként) hivatalosan több mint másfél millió forintos fizetést kap havonta,

A Hír Tv Célpont című műsorát látva a RomNet, mint a romák élethelyzetével kiemelkedően foglakozó médium, szolidaritásból, azonnal meglátogatta Eleken idősebb Farkas Flóriánt.

Az ott tapasztalt valóság sokkoló volt. A villanyszámla és a szemétdíj csekkjei kilenc hónapra visszamenőleg sorakoztak a miniszterelnöki biztos édesapjának konyhaasztalán. Elmondta, attól fél, napokon belül kikapcsolhatják a villanyát, ezért gyertyát vásárolt, hogy a komfort nélküli, fűtetlen házba sötétedés után világítani tudjon. A Békés megyei Eleken élő idősebb Farkas Flóriánnak újabb problémával kell szembenéznie: az Adventista egyház szolgálati szükséglakásából – a gyülekezeten belüli jogvita miatt – hamarosan ki kell költöznie, így mint fogalmazott, öreg korára földönfutóvá válhat.

A RomNet tisztában van azzal, hogy Farkas Flórián édesapjánál nyomorúságosabb körülmények között is élnek emberek, köztük sok ezer kisgyermek is, de úgy véli, az idős férfi “sanyarú, mostoha sorsa hitelesen mutat rá az igazságra” hogy nem várható el a magyarországi cigányság társadalmi felzárkózása attól, aki a saját szüleiről sem tud, vagy akar gondoskodni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik