Belföld

Nyomorog Farkas Flórián apja

A Hír TV-nek sikerült megtalálnia a családot. Farkas Flórián apja szerint bajban van a fia, mert sikkasztott. A feleség meg azt mondta, a téveseknek, hogy „nem is fogjátok megtalálni. Nem tudjátok legyőzni, a világon senki.”  

Még február végén feloszlatta magát az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott, korábban Farkas Flórián miniszterelnöki biztos vezette, és több mint másfél milliárd forintos uniós pályázati pénz szabálytalan elköltésének gyanújába keveredett Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezet.

Az MSZP szerint a kormány asszisztál Farkas Flórián pénzlopásaihoz. A miniszterelnök sajtófőnökétől az RTL Klub Híradója korábban megkérdezte, hogy Orbán Viktor mit gondol a visszaélésekről, és azt is, hogy leváltja-e Farkas Flóriánt. A miniszterelnökség sajtóirodája egy mondattal válaszolt:

Farkas Flórián a miniszterelnökségen dolgozik, miniszterelnöki biztosként.

A projekttel kapcsolatban a NAV két éve folytat nyomozást jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt.

A szövetkezet azért jött létre, hogy keretet nyújtson több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma ember felzárkózására. A kormány 4 milliárd 995 millió forintot irányzott elő erre, de miután a visszaélésekre fény derült, az Emberi Erőforrások Minisztériuma belső vizsgálatot rendelt el, visszakövetelte az önkormányzat számára kifizetett 1,6 milliárd forintot és elvonta a maradék támogatást.

Farkas Flórián évek óta alig, vagy nem ad interjút. Régen még felvette a telefonját az újságíróknak, ma már azonban azt sem nagyon teszi.

A Hír tv Célpont című műsorának stábja is régóta próbálja valahol elkapni Farkast, sikertelenül. Még a házánál is jártak, ahol a felesége azt mondta a stábnak, hogy

Nem is fogjátok megtalálni. Nem tudjátok legyőzni, a világon senki.

Most viszont megtalálták a családját. Egy lánytestvérével beszéltek Pélyen, és mint kiderült, a nőnek annyi pénze sincs, hogy felhívja az apját. A békési Eleken lakó apa sem tud sokat a fiáról, és ő is nyomorog.

Az apa először arról beszélt a lányának, hogy Farkas Flórián bajban van, mert benne van valamilyen „sikkasztásban”.

Aztán később hozzáteszi, hogy mégsem kell igazán félnie, mert nem tudják felelősségre vonni, hiszen „ő a miniszterrel teljesen jóba’ van”.

A műsort ma este 20:30-kor adja le a Hír TV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik