Belföld

Leharapta egy férfi fülét a szolnoki őrjöngő

Négy év hat hónap fegyház – ennyit kapott az a 25 éves fiatalember, akit egyebek mellett azzal vádolnak, hogy megvert egy nőt, majd leharapta a védelmére kelő férfi fülét. Első fokon tavaly nyáron többet kapott, hat év fegyházat, de a Szolnoki Törvényszék a napokban, másodfokon enyhítette a büntetést. A többszörös visszaesőt marandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettében és könnyű testi sértés vétségében találták bűnösnek.

A jogerős ítélet szerint a fiatal 2015. augusztus 26-án éjjel egy szolnoki bevásárlóközpont földszintjén lévő trafikban veszett össze egy nővel, akit ököllel arcon ütötte, a padlóra lökte majd fejbe rúgta. A támadó csak azért állt le, mert az eladónő közbelépett és kilökdöste.

A sérült – miután elhagyta a dohányboltot – leült a pláza előtt egy padra. A fiatal azonban ekkor ismét odament hozzá, és még kétszer fejbe rúgta.

A nő elmondta egy a helyszínen lévő ismerősének, hogy mi történt vele. A férfi odament a vádlotthoz, számon kérte, ám válaszul a támadó egyszer megütötte, majd háromszor lefejelte. Megszédült és beesett a kirakatüvegbe, a fiatal ekkor odament hozzá és leharapta a bal fülének felső részét. Az erősen vérző férfi a trafikba menekült és megpróbálta telefonján értesíteni a rendőrséget, de az őrjöngő követte őt és ököllel ismét arcon ütötte, a vásárlópulton lévő polcnak lökte, majd a nyakánál fogva a dohánybolt üvegfalának szorította. Ismét az eladónő lépett közbe és kilökdöste az agresszív fiatalt a trafikból.

A bíróság tájékoztatása szerint a nő könnyű hámhorzsolásos fejsérülést szenvedett, a férfi viszonyt maradandó fogyatékosságot, miután a bal fülkagylóját részlegesen elvesztette.

Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik