Belföld

Öt év börtönt kapott Stadler József

stadler-jozsef(650x433).jpg (Array)
stadler-jozsef(650x433).jpg (Array)

Öt év börtön kapott Stadler József.  Az akasztói vállalkozó a vád szerint 2007 és 2010 közt Stadler az érdekeltségébe tartozó cégek nevében kibocsátott és befogadott, valótlan tartalmú számlák felhasználásával áfát próbált meg visszaigényelni, valamint a társaságok adófizetési kötelezettségét csökkentette. Ezzel csaknem 420 millió forint kárt okozott.

Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott, a vádlott és védője pedig a vádlott felmentést próbált kiharcolni – írja a Blikk.  Az ügyet a Kecskeméti Törvényszék tárgyalta.

Ahogy arról beszámoltunk, avállalkozónak nem ez az első ügye. Ellen először 1997-ben emeltek vádat, első fokon kilenc évet kapott, mert 1993-94-ben fiktív számlákkal és jogtalan áfa-visszaigénylésekkel több milliárd forint kárt okozott az államnak. A megismételt eljárásban négy és fél évre csökkentették a büntetését, de Stadler 2005 januárban kedvezménnyel szabadult. 2011-ben folytatólagosan elkövetett csalás kísérlete és más bűncselekmények miatt négy év tíz hónap börtönre ítélték, emiatt a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai részlegébe került. 2014 októberében csődbűntett miatt újabb két év tíz hónap büntetést kapott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik