Belföld

Hálapénz miatt indul eljárás a SOTE egyik orvosa ellen

Facebook-bejegyzésből derült ki, hogy 160 ezer forintot kérhetett egy sürgősségi beavatkozásért.

Etikai vizsgálat indul a SOTE-n, ahol egy orvos pénzt kérhetett a szülések levezetéséért – írja a 444.

Egy kismama a Másállapotot a szülészetben nevű Facebook-csoportban írt arról, hogy szülés után a főorvos azt mondta neki: „az anyagiakat majd varratszedésnél rendezzük”, mert neki van egy „költsége” és a műtőnek is van „bérleti díja”. 160 ezer forintot kért, miután sürgősségi császármetszést kellett végrehajtani.

A bejegyzés alatti kommentekben többen arról írtak, hogy hasonló tapasztalatuk volt, úgy tűnik, bejáratott rendszerről lehet szó. Csütörtökön egyébként a Magyar Nemzet írt arról, hogy rezidensek mondtak fel a János Kórházban, mert nem engedtek át nekik műtéteket a hálapénzre hajtó főorvosok.

A 444 a Facebook-bejegyzéssel kapcsolatban megkereste a SOTE-t, ahonnan a következő választ kapták:

Etikai vizsgálatot kezdeményez a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának vezetője a klinika azon orvosa ellen, akivel kapcsolatban felmerült, hogy ügyeletes orvosként pénzt kért a szülések levezetésért.

Nemrég megszavaztattuk a 24.hu olvasóit arról, hogy bűncselekménnyé nyilvánítanák-e a hálapénzt. Kétszer annyian szavaztak igennel, mint nemmel. Részleteket itt olvashatnak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik