Belföld

A fogorvosokat is röghöz kötheti a kormány

A fogorvosok sem ússzák meg a röghöz kötést, a Magyar Nemzet úgy tudja, a jövőben csak azok vehetnek részt államilag támogatott rezidensképzésben, akik három évig államilag finanszírozott fogászatokon dolgoznak majd.

A tervezetben állítólag az áll, az állami finanszírozású szakorvosképzést igénybe vevő rezidenseknek nyilatkozatban kell vállalniuk, hogy a szakvizsga megszerzése után legalább három évig teljes munkaidőben, illetve kétszer annyi ideig – legalább heti 18 órában – részmunkaidőben a közfinanszírozott alap- vagy szakellátásban dolgoznak.

Persze lehet, ez sem ér majd sokat, mert Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, a fogorvosok csak tíz százalékának adatott meg az, hogy állami finanszírozású képzésben vegyenek részt.

Hermann szerint könnyen előfordulhat, hogy a támogatás ellenére sem vállalják a fogorvosok a röghöz kötést. A kormány célja az lehet ezzel, hogy a 234 tartósan betöltetlen körzetet csökkentsék. A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke a megoldást abban látja, hogy a finanszírozást kellene úgy megváltoztatni, hogy ne jöjjenek létre tartósan betöltetlen körzetek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik