Belföld
Mosonmagyaróvár, 2011. december 9.
Ebedli Ivett fogorvos (b) és Ádám Andrea dentálhigiénikus kezeli az osztrák Rosa Manzlt a mosonmagyaróvári Diamant-Dent Fogegészségügyi Intézetben 2011. december 9-én. Nagyszámú külföldi vendég veszi igénybe a Magyarországon olcsóbb egészségügyi szolgáltatásokat, köztük a fogászati szakrendelést.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A fogorvosokat is röghöz kötheti a kormány

24.hu
24.hu

2017. 03. 02. 07:05

Korábban a témában:

A fogorvosok sem ússzák meg a röghöz kötést, a Magyar Nemzet úgy tudja, a jövőben csak azok vehetnek részt államilag támogatott rezidensképzésben, akik három évig államilag finanszírozott fogászatokon dolgoznak majd.

A tervezetben állítólag az áll, az állami finanszírozású szakorvosképzést igénybe vevő rezidenseknek nyilatkozatban kell vállalniuk, hogy a szakvizsga megszerzése után legalább három évig teljes munkaidőben, illetve kétszer annyi ideig – legalább heti 18 órában – részmunkaidőben a közfinanszírozott alap- vagy szakellátásban dolgoznak.

Persze lehet, ez sem ér majd sokat, mert Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, a fogorvosok csak tíz százalékának adatott meg az, hogy állami finanszírozású képzésben vegyenek részt.

Hermann szerint könnyen előfordulhat, hogy a támogatás ellenére sem vállalják a fogorvosok a röghöz kötést. A kormány célja az lehet ezzel, hogy a 234 tartósan betöltetlen körzetet csökkentsék. A Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának elnöke a megoldást abban látja, hogy a finanszírozást kellene úgy megváltoztatni, hogy ne jöjjenek létre tartósan betöltetlen körzetek.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.