Belföld

Újfajta dizájnerdrog terjed, mutatjuk

Dílerekre csaptak le a rendőrök,  miután a nyomozók megtudták, többen újfajta pszichoaktív szerrel kereskedtek Polgáron és Tiszaújvárosban. A gyanú szerint a 4 CMC nevű kábítószert külföldről szerezték be ketten, majd két közösen árulták azt két társukkal.

A négy terjesztőt összehangolt akcióban kapták el, miután kiderítették, hogy előbbi párosnál februárban több kilogramm lesz az anyagból. A múlt héten csaptak le rájuk Borsodban, miután kiszálltak a kocsijukból Sajóvámosnál. Egyikük – amint meglátta az egyenruhásokat – menekülni próbált a szántóföldön át. Egy kétkilós csomag volt nála, amit széttépett, a drogot pedig a Kis-Sajó vízébe dobta. A 26 éves fiatalembert végül elfogták, ahogy 31 éves cinkosát is.

Fotó: police.hu

Társaikra szintén nyomozók csaptak le aznap Polgárban és Tiszaújvárosban.  Házkutatást is tartottak, a helyszíneken digitális mérleget, több önzáró nejlontasakot és a kábítószer kiméréséhez szükséges egyéb eszközöket találtak és foglaltak le. Az egyik gyanúsított házában 322, míg társa táskájában több mint egy tucat tasak került elő, benne kábítószergyanús zöld növényi származékkal.

Fotó: police.hu

Jelenleg mind a négy díler előzetes letartóztatásban van. A rendőrség közölte, a nyomozók már a gyanúsítottak nemzetközi kapcsolatait is felderítették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik