Belföld

Újabb felkavaró részletek a nógrádi csecsemőgyilkosságról

Senki nem tudott környezetében a mihálygergei nő terhességéről. A 27 éves fiatalt anyja kísérte be a kórházba, miután volt férje – akivel egyébként a gyanúsított lakik – értesítette, hogy lánya rosszul lett és be kellett vinni. A nőnek alhasi fájdalmai voltak, rosszullétre, vérzésre panaszkodott.

Az orvosok tudták, hogy a nő órákkal korábban szülhetett, de – ahogy erről korábban már írtunk – ezt kitartóan tagadta. Szülei értetlenül álltak a történtek előtt, a rendőröket az apa fogadta otthon.

Átvizsgálták a házat, és az egyik helyiségben nagyobb mennyiségű vért találtak.

– mondta a Zsaru magazinnak Bárnai Balázs alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

Nyomozók kutatták át a nő egyéb tartózkodási helyeit, beszéltek a környezetében élőkkel, de a holttest ekkor még nem, csak másnap került elő. A picire végül a nő lakóhelyén bukkantak rá. A bíróság korábban annyit már elárult, hogy a nő el akarta égetni, illetve próbálta elásni az újszülöttet.

Egy tárolásra használt melléképületben, kartondobozba téve, textíliákba bugyolálva találtuk meg az apró, élettelen testet, amelyen külső behatásoktól  keletkezett sérülések látszottak. A nő kihallgatásakor annyit beismert, hogy az adott délelőttön nagy vérveszteségek mellett valami szilárd távozott belőle, de továbbra sem mutatott együttműködést

– folytatta az alezredes.

Az orvosszakértő szerint a kislány élve született, halálát bántalmazás okozta. A nyomozók szembesítették a nőt a szakvéleménnyel, ezután tett csak beismerő vallomást.

Az anya a holttestet embertelen módszerekkel próbálta eltüntetni: a baba testén égésnyomokat találtak. A gyanúsított megpróbálta elásni az újszülöttet, de a föld fagyott volt. Azt állítja, nem tudott arról, hogy terhes illetve elárulta, ki lehet az apa. A nő már előzetes letartóztatásban van.

Olvasói sztorik