Belföld

246 fát vágnak ki a csillaghegyi strand felújítása miatt

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. hétezer négyzetméteres fürdőkomplexumot épít a Csillaghegyi strandon. Idén januárban már írtunk arról, hogy megduplázódott a csillaghegyi strand felújításának az ára.

Most az is kiderült, hogy összesen 246 fa lesz a gigaprojekt áldozata, és 94-et ültetnek helyettük, írja az Átlátszó.hu.

Az építkezés egyelőre még nem kezdődött el, de az előkészületei már zajlanak. A helyszínen dolgozó munkások is megerősítették az Átlátszó munkatársainak, hogy már elkezdték a területen a fák kivágását – erről a helyszínen tuskók, fűrészpor és levágott ágak tanúskodtak.

A lap később megkapta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYF) dokumentumait. A Pagony Táj- és Kertépítész Iroda által készített kertépítészeti műleírásban ez olvasható:

A területen kivágásra kerül 246 fa 3.700 cm átmérővel. Átültetésre kerül 7 db idős tiszafa erős visszavágást követően és egy kis mamutfenyő. A fák kivágására az épület építése, a burkolt felületek kialakítása és a fák egészségi állapota miatt (11 db) kerül sor. A kivágott fák pótlására telken belül elültetésre kerül 94 db 30/35 méretű fa, összesen 940 cm átmérővel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik