Belföld

Mészáros Lőrinc támogatná Orbánt, ha kormányváltás lenne

A gázszerelőből lett milliárdos még nem tudja, újraindul-e 2019-ben a felcsúti polgármesterségért.

A nyár végére lesz „jó tévé” az Echo TV – ezt ígérte kedden Mészáros Lőrinc, aki nemrég Széles Gábortól megvette a csatornát. A felcsúti polgármester a 24.hu-nak beszélt arról is, hogy ha kormányváltás lenne, akkor anyagilag támogatná Orbán Viktort, bár ez szerinte nem fog megtörténni.

Kedden rendkívüli képviselő-testületi ülést tartottak Felcsúton, amelyre mi is ellátogattunk, rövidesen videóval is jelentkezünk. Ebben Mészáros Lőrinc elmondja: nem tartja magát oligarchának, és nem tudja még, hogy indul-e újra a polgármesterségért 2019-ben. Ez a családján fog múlni, mert ők annyira nem örülnek ennek.

Az ülésen egyébként a házasságkötés szabályaival is foglalkoztak – a polgármester szerint azért, mert a Pancho Aréna nem csak stadion, esküvőt is lehet majd ott szervezni. Az Index a múlt héten arról írt, hogy Mészáros Lőrincnek sokkal nagyobb mértékben sikerült növelnie a bevételeit, mint a Facebook alapítójának. Erről Mészáros most úgy vélekedett: azért, mert ő okosabb, mint Mark Zuckerberg.

Azt is elárulta: hetente kétszer beszél Orbán Viktorral, hol ő hívja a miniszterelnököt, hol őt hívja a kormányfő. Ahogy mondta:

mindketten ugyanúgy vágynak egymás barátságára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik