Belföld

Bayer Zsolték könyvét is támogatta az MNB alapítványa

Tanulmányutakra, sőt, települések felzárkóztatására is jutott a milliókból.

Több mint hatmillió forinttal támogatta a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa azt a könyvet, amelyet Bayer Zsolt, Bogár László és Boros Imre Echo TV-s műsorának beszélgetéseiből állítottak össze – bukkant rá a hvg.hu abban a listában, amely a Pallas Athéné Domus Animae alapítvány támogatási szerződéseit sorolja fel.

A kedvezményezett a Kairosz Kiadó, amely korábban például Lovas István könyvére is kapott csaknem nyolcmilliót, illetve Boros Imre „Egy nemzeti szemléletű olvasókönyv” című művére hatmilliót.

2017-ben eddig kizárólag – meg nem nevezett – magánszemélyeknek adott támogatást az alapítvány külföldi tanulmányutakra, illetve PhD kutatói programra, 250 ezertől 2,87 millió forintig.

Egy magánszemély a kedvezményezettje annak az 54,5 millió forintos támogatásnak is, amelyből 25 fő számára biztosítanak ösztöndíjtámogatást, Geopolitikai Doktori Program címén. 55,9 millió forintot adott az alapítvány Tiszaroff, Tiszabura, Tiszagyenda, Kötelek, Tiszasüly és Tiszabő települések felzárkóztatására.

Négymillió forintot adtak egy húsz részből álló rádióműsorra, amelyet kéthetente, kétszer húsz percben lehet hallani a Trend FM-en, amely a főváros tizenegyedik leghallgatottabb rádiója – derül ki a listából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik