Belföld

Ittasan vezetett, meghalt mellette a barátja Sarkadon – videóval

Halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt emeltek vádat egy 35 éves zsadányi nővel szemben, aki tavaly nyáron Sarkad központjában balesetet okozott, amelyet mellette ülő barátja nem élt túl.  Az ügyészség börtönben látná az autóst.

A tragédia 2016. június 18-ára virradó éjszaka történt.  Az érintettek egy sarkadi presszóban ittak, a nő töményezett, az ügyészség szerint emiatt enyhén ittas állapotba került. Az áldozat felajánlotta neki, hogy vezesse a kocsiját, és odaadta neki a kulcsot. Elindultak, egy harmadik utas is csatlakozott hozzájuk, ő hátra ült.

A sofőr 160 kilométer per órával száguldott Sarkad központjában, amikor az egyik jobb kanyarban – ittassága miatt – nem fékezett és áttért a szemközti oldalra. Ezután ide-oda cikázott a sávok között, végül ráhajtott a padkára és kidöntött két fát.

Az anyósülésen ülő utas – aki egyébként be volt kötve – olyan súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A nő súlyos állapotban került kórházba, másik utasa pedig könnyebben sérült.

A vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, amely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Az ügyet a Gyulai Járásbíróság tárgyalja majd.

Olvasói sztorik