Belföld

Utassal verekedett a villamosvezető – rángatták, lökdösték és ütlegelték egymást

Rángatták egymás ruháját, többször meglökték és megütötték egymást – egyebek mellett ez történt azelőtt, hogy az utas leütötte a villamosvezetőt szerdán a Móricz Zsigmond körtéren. A férfi és a járművezető dulakodásról felvétel készült, ám ezt nem hozták nyilvánosságra.

Egy másik videót viszont igen, még a szerdai rendőrségi felhívásban, ám ezen egyedül az ismeretlen utas látható:

Az Origo szerdán arról írt, hogy a villamosvezető ki akart szállni a fülkéből, amikor észrevette, hogy egy férfi áll az ajtóban. Megkérte, hogy engedje ki. Ezután az utas többször megütötte a BKK emberét, akihez mentőt kellett hívni, mert elájult.

A rendőrség esti tájékoztatása viszont már verekedésről szólt, pontosabban, arról, hogy mindkét érintettet ellen eljárás indul.  A jármű vezetőjét garázdaság vétségével gyanúsították meg, az utasnak pedig közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie.

Úgy tudjuk, az érintettek azért szólalkoztak össze, mert „összekoccantak”. A villamosvezető valamiért le akart szállni a szerelvényről, az utas pedig fel. A videó alapján úgy tűnik, hogy a villamosvezető kezdte a vitát, amely odáig fajult, hogy – mint fentebb írtuk – métereken át lökdösték egymást. Már több ütés elcsattant közöttük, mielőtt a villamosvezetőt ellenfele leütötte.

Olvasói sztorik