Belföld

Átesett a kocsin az elütött nő, a sofőr meg egyszerűen elhajtott

Segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége – ezért állítanak hamarosan bíróság elé egy 25 éves fiatalt, aki elütött egy nőt majd elszáguldott a helyszínről. Ha az ügyészségen múlik a sofőr – aki ellen most emeltek vádat – börtönbe kerül, ugyanis visszaesőnek minősül és próbaidő alatt követte el e bűncselekményt.

A baleset Taktaszadán történt egy évvel ezelőtt. A fiatal – akinek nem volt jogosítványa – nem figyelt és nem tartotta be a jobbra tartás szabályait, és elütötte egy vele egy irányba sétáló gyalogost.

A nő a szélvédő bal oldalán felcsapódva az autó mögé zuhant. A sofőr ugyan kiszállt a kocsiból, de nem segített, visszaült és elhajtott.A gyalogost súlyosan megsérült, eltört a lábszárcsontja.

A KRESZ szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni, továbbá ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot (a legközelebbi rendőrt) haladéktalanul értesíteni.

– emlékeztetett az ügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik