Belföld
Budapest, 2016. február 26.
Utasok szálltak ki a BKK-BKV 3-as metrójának egyik szerelvényébõl és tartanak a kijárat felé az északi végállomáson, Újpest-Központnál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Most bárki beleszólhat a budapesti közlekedés szervezésébe a metrópótlás alatt

24.hu
24.hu

2017. 02. 21. 14:42

Korábban a témában:

A BKK társadalmi egyeztetést indít a hármas metró rekonstrukciója idejére tervezett forgalmi rendről. A felújítás a tervek szerint 2017 nyarán indul, a cég a Kőbánya-Kispest-Nagyvárad tér közötti szakasz lezárásának idejére tervezett forgalmi rendre vonatkozó javaslatokról egyeztetne.

A cég térképes felületen mutatja be a mobilitási javaslatait, ezekre március 7-ig várják az utasok észrevételeit, hozzászólásait ezen az oldalon.

A munkálatok sok százezer utas napi utazási szokásait érintik majd.

A metrópótlás a jelenlegi tervek szerint 2017 nyarán kezdődik és három fő ütemben történik.

  • Az első fő ütem két részből áll. Elsőként a metróvonal déli szakaszát, a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti részt zárják le. Ezt követi a fő ütem második része: az északi – a Lehel tér és Újpest-Központ közötti – és a déli szakasz együttes lezárása, a metró ekkor csak a Nagyvárad tér és a Lehel tér között közlekedik.
  • A két külső szakasz elkészülte után, a második fő ütemben a vonal belső részén – a Lehel tér és a Nagyvárad tér között – lesz metrópótlás, a metró a külső szakaszokon, vagyis Újpest-Központ és a Lehel tér, valamint a Nagyvárad tér és Kőbánya-Kispest között már közlekedik.
  • Ezt követi a harmadik fő ütem, amikor az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között lesz metrópótlás, a vonal többi részén a metró már közlekedik.

A felújítás ideje alatt bizonyos időszakokban esténként és hétvégente az M3-as metró helyett annak teljes vonalán pótlóbusszal lehet utazni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.