Belföld

Magyarországon bujkált a 13 éves kislányt megerőszakoló iraki férfi

Erőszakolót fogtak a magyar egyenruhások. A német rendőrség 2017 januárjában kereste meg a magyar hatóságot azzal, hogy segítsen beazonosítani egy iraki állampolgárt, illetve tartózkodási helyét. A férfi a gyanú szerint ugyanis

 november 13-án Hamburgban megerőszakolt egy 13 éves kislányt, majd eltűnt, ezért európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A Készenléti Rendőrség emberei felvették a kapcsolatot a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatallal (BMH), illetve magyar nyomozók a Célkörözési Egységek Európai Hálózatán keresztül folyamatosan kapcsolatban voltak német kollégáikkal.

Kiderült, a férfi álnevet használt Németországban, de a róla készült fényképfelvételek és levett ujjnyomatlapok azonosságot mutattak egy Magyarországon 2016. november 18-án nyilvántartásba vett a 29 éves C. Ali D-vel, aki november 17-én vonaton érkezett Magyarországra. Azt mondta, azért hagyta ott Németországot,  mert nem bírálták el megfelelő gyorsasággal az ügyét. Mivel személyazonossága és egyéb körülményei tisztázatlanok voltak, a BMH menekültügyi őrizetét rendelte el.

A BMH munkatársai tájékoztatták a nyomozókat, hogy a körözöttet a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban helyezték el. Az iraki férfit a járőrök ott fogták el majd kiadatási őrizetbe vették és várhatóan hamarosan átadják a német hatóságoknak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik