Belföld

A hétvégét még elrontja a tél, de hétfőn jön a tavasz

Szombaton az ország keleti felén jobbára erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, míg másutt szakadozottá válik a felhőzet, és főként a Dunántúlon némi napsütés is lehet. Napközben már csak helyenként lehet kisebb eső, zápor, a délnyugati területeken eleinte ónos eső, illetve az Északi-középhegység térségében az eső mellett néhol havas eső is előfordulhat.

A Dunántúlon megélénkül az északi szél, az északnyugati tájain egy-egy erős széllökés is lehet. A hőmérséklet délután 2 és 8 fok között valószínű, a Dunántúlon valószínű az enyhébb idő. Késő estére +2 és -2 fok közé hűl le a levegő, írja a Kiderül.

Sűrű köd lepi az ország egyes részeit, figyeljenek.

Vasárnap a többször erősen megnövekvő felhőzet mellett több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Hétfőn többnyire kevés lesz a felhő, több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. A délnyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik